Workshops Buitenkoken

Op zoek naar een leuk uitje?

Lijkt het je leuk om met een gezelschap in een ontspannen sfeer samen te eten en wil je eens wat anders dan een standaard BBQ of een bezoekje aan een restaurant? Kies dan voor een workshop buitenkoken bij De Buitenkok. Tijdens onze workshops ervaar je de mogelijkheden en vooral het genot van het buitenkoken op open vuur. Van grillen tot stoven en van roken tot koken in gietijzeren ketels. Alle aspecten van het buiten- en houtvuurkoken komen voorbij. Buitenkoken op vuur is een echte belevenis.

Een basis workshop Buitenkoken kost € 42,50 per persoon met een minimum van 10 personen. Dit is exclusief locatie en drank. Op maat stellen we workshops samen voor grotere en kleinere budgetten al dan niet in combinatie met andere activiteiten en met specifieke wensen. 

Workshop “Houtvuur koken”

Tijdens deze workshop beleeft u alle mogelijkheden van het houtvuur koken. U maakt samen in ongeveer 4 uur tijd meerdere gerechten klaar en leert ondertussen de kneepjes van het buitenkoken. Hoe krijg je de juiste warmte in de pannen? Wat is een eigenlijk een Dutch Oven en wat kun je er allemaal mee bereiden? Hoe houdt je het vuur goed warm? De beleving en het plezier in het buitenkoken een belangrijk element. Geniet van de tijd buiten en maak ondertussen een maaltijd klaar op een manier die u doet verassen. Alle producten komen uit de streek en we werken natuurlijk alleen met verse ingrediënten uit eigen moestuin in Park Bredelaar en vlees van Natuurboerderij Dykhoeve.

Workshop “Betuwe op z’n Best”

Een buitenkookworkshop vol smaak en beleving, want tijdens deze workshop maak je kennis met allerlei Betuwse recepten. Dat betekent dus lekker veel fruit, maar ook Betuwse Kip en Betuwse Cider.  We ontvangen je bij de vuurplaats met een knapperend houtvuur. We beginnen met een korte rondleiding door Park Bredelaar. Het park heeft als thema “Landbouw en eten door de eeuwen heen” en is ingericht met oude fruitbomen en akkers waarop vergeten groenten worden gekweekt. Als het kan, zullen we ter plekke nog de groenten en fruit oogsten voor de workshop. Vervolgens wandelen we terug naar de boerderij waar we gaan buiten koken. Op het achtererf of in de boomgaard bouwen we verschillende vuurplaatsen op. Op deze vuurplaatsen worden de verschillend gerechten klaargemaakt. We maken heerlijke fruitige amuses op een stoere vuurtafel, we koken verse seizoenssoep in een heksenketel aan een driepoot. En we stoven Elster Kip en bakken breekbrood in gietijzeren Dutch Ovens. We sluiten af met een heerlijke fruit dessert of een fruitcake gebakken in een Dutch Oven.

Bierproeverij

Naast Workshops Buitenkoken verzorgen we ook bierproeverijen. Tijdens een bierproeverij worden verschillende (streek)bieren geproefd en wordt verteld over de verschillen, het brouwproces en de smaakontwikkeling van bieren. Bij de proeverij worden bieren gecombineerd met smaken zoals kaas, vlees, chocolade. Elke smaakcombinatie heeft een ander effect. Een Bierproeverij kan goed gecombineerd worden met een workshop buitenkoken.

Een bierproeverij kan worden verzorgd vanaf € 15,00 per persoon en duurt een uur tot anderhalf uur. 

Staat er niet bij wat u zoekt?

Naast de bovengenoemde workshops verzorgen we ook workshops op maat. Denk hierbij aan workshops 100% vega(n) of koken in een kuiloven, wild zwijn villen en uitbenen, worst maken, etc.

Afhankelijk van de locatie kunnen we de workshops ook combineren met een rondleidingen op Natuurboerderij Dykhoeve (Herwen), Park Bredelaar of een fietstocht door Park Lingezegen (Elst).

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.Wij denken graag even met u mee.