Park Bredelaar – Elst (GLD)

 

Park Bredelaar – Elst (GLD)

Midden in de Betuwe tussen Arnhem en Nijmegen hebben we een prachtige locatie “Park Bredelaar”. Deze locatie bestaat uit een geitenboerderij, een oud boerenerf, een oude pruimenboomgaard, een kapschuur, een camping, een werklocatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een natuurlijke moestuin met (vergeten) groenten en fruit.  Op het erf en in het park zijn diverse mogelijkheden voor workshops, feestjes en (bedrijfs)evenementen. Het is een echte buitenplaats dus alles zal vooral plaats vinden in de buitenlucht. Met slecht weer gebruik we de kapschuur en indien nodig kunnen we we een grote stretchtent plaatsen om aan de kapschuur te bouwen. 

Naast het erf ligt de moestuin van Park Bredelaar, waar groenten en fruit wordt verbouwd in een grote natuurlijke moestuin. Het beheer hiervan ligt in handen van Stichting Park Bredelaar. Het dagelijks beheer van het park en de moestuin wordt gecoördineerd door Antoin Buiting die tevens ook buitenkok is. Hierdoor heeft de Buitenkok toegang tot eerlijke en biologische groenten, kruiden en fruit. Met recht kunnen we dus zeggen dat we groenten uit eigen tuin gebruiken.

Vier je feestje in
De Oude Bongerd

Bij minder weer gebruiken we de kapschuur met festivaltent

Buitenkoken op houtvuur ook als het regent

Natuurboerderij Dykhoeve – Herwen

In Herwen aan de dijk staat Natuurboerderij Dykhoeve. Boer Jeroen Stuyt werkt graag met dieren, maar wil daarnaast ook bouwen aan een duurzame natuur. Het ideaal van Dykhoeve is een landbouwsysteem dat volledig samenwerkt met de natuur. Een systeem dat voedsel van hoge kwaliteit levert en economisch perspectief biedt voor de toekomst.

Jeroen Stuyt wil een bedrijf waar op een duurzame en natuurlijke manier voedsel wordt geproduceerd in een functioneel ecosysteem zonder afvalstromen en waar volledige openheid naar de consument wordt gegeven. Een landbouwbedrijf dat door samenwerking met scholen en gemeente de voedselproductie weer dichter bij de mensen brengt, dit alles in een ontwerp dat een verfraaiing is voor de omgeving.

Op Dykhoeve is een halve hectare fruit-, kastanje- en notenbomen in een speciaal ontwerp geplant. In dit voedselbos regelt de natuur zichzelf. De verschillende soorten dieren, bomen en planten werken samen aan een gezond ecosysteem. Op deze manier willen we de kracht van de natuur gebruiken, om zo een lekker en gezond product te kunnen oogsten.

Deze locatie is beschikbaar voor workshops buitenkoken en kleine feestjes en partijen. De oude schuur is een prachtige plek voor een sfeervol feest.

Trouwen in de oude schuur

De varkens van Dykhoeve hebben een goed leven!

Authentiek en sfeervol