Antoin (06) 55 12 13 89 | Jeroen (06) 23 25 23 95‬ info@buitenkok.com

Herfstworkshop | Zaterdag 9 november 2019

3 workshops op 1 dag

Op zaterdag 9 november organiseren we voor de derde keer, onze jaarlijkse herfstworkshop. Ook nu hebben we weer drie  mooie workshops op 1 dag. Centraal staat het buitenkoken op houtvuur met heerlijke herfstgerechten, halverwege houden we een proeverij met donkere herfstbieren. En als klap op de vuurpijl verzorgt Smederij Klein Projekt een workshop smeden, waarbij je je eigen flesopener of sleutelhanger smeedt.

De herfstworkshop wordt georganiseerd op het Oude Erf naast Park Bredelaar in Elst (GLD). Het ligt midden in Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen. Het erf bestaat uit een pocketpark met een biologische moestuin, een  geitenboerderij, een mini-camping, een oude boomgaard en grote biologische moestuin (Park Bredelaar). Ook is een van de vaste locaties van De Buitenkok, waar we in de een kapschuur een jaarrond buitenkookplaats hebben.

Wat gaan we precies doen?

Buitenkoken

De deelnemers gaan aan de slag met een aantal lekkere herfstgerechten. Natuurlijk moet er eerst hout worden gehakt om een vuurtje te maken. We gaan aan de slag met een aantal heerlijke gerechten, waaronder een heerlijke stoofpot  met wild, we maken een soep van het seizoen, we bakken gevulde broodjes, bakken een taart en een aantal salades met gegrilde en gepofte groenten.

Proeverij met donkere streekbieren

Tijdens de workshop nemen we de ruim tijd om een aantal donkere streekbieren te proeven. We vertellen je over het brouwen van bieren, de ingrediënten en de verschillen.

IJzersmeden

Tijdens de middag krijg je van de smid de basisbeginselen mee van het smeden van ijzeren voorwerpen. We vertellen je over de materialen, gereedschappen, het vuur en nog veel meer. En natuurlijk ga je zelf je eigen flesopener smeden. Niet alleen een leuk aandenken, maar ook handig om de biertjes te openen.

 We beginnen de middag om 13:00 uur met een kop koffie bij het kampvuur. We eindigen rond een uur of 20:00 bij het kampvuur met een kop koffie en de zelf gebakken taart.

 

Praktisch

De workshop start om 13:00 uur en eindigt rond 20:00 uur. De locatie is Park Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst (GLD). 

Wat kost het?

Deelnemen aan deze uitgebreide workshop kost € 85,00 per persoon. Daarvoor heb je een geheel verzorgde middag gevuld met ruim 7 uur aan workshops. Inschrijven kan  hier.