Wie is de buitenkok?

Dat ben ik: Antoin Buiting (links). Naast mij op de foto staat Tim Delissen, mijn compagnon van De Goesterij.

ik ben een ondernemend baasje en vader van drie (stief)dochters en samenwonend met mijn vriendin in Elst (GLD) in de Betuwe. Naast dat ik al heel lang een groot fan van U2 ben (nee, ik schaam mij er niet voor), wandel ik graag. Sportief kan ik mezelf helaas niet noemen. Wel houd ik van lekker eten en genieten van de tijd.

De Buitenkok heb ik pas begin 2015 opgericht. Na bijna 18 jaar actief te zijn geweest in de ruimtelijke ordening en ICT (waarvan 12 jaar als directeur en leidinggevende) vond ik het eind 2014 tijd om goed na te denken over de tweede helft van mijn carrière en nieuwe wegen te bewandelen. Daarnaast vond ik het leuk om eens iets regionaal actief te worden met een meer maatschappelijke insteek en het liefst ook meer buiten en minder in vergaderzalen 😉 wil zijn en meer in directe contact zou staan met mijn klanten en producten. De Betuwe is een prachtige omgeving, waar veel te genieten valt. Daarnaast blijf ik een ondernemer en graag (eigen) baas dus het was mij vrij snel duidelijk wat het moest worden.

Als kind zat ik op de scouting en was ik altijd te vinden bij het kampvuur. Ook kookte we vaak buiten op zowel gas als op houtvuur. Met name op houtvuur was natuurlijk spectaculair. De kampen waren helemaal geweldig. Dat waren mooie tijden. Je merkt het al; de weemoed druipt eraf. Ook ik ontkom niet aan mijn tweede pubertijd, dus laat ik maar direct toegeven dat de midlifecrisis ook een rol speelt in de keuzes die ik maak. Maar wat doe je er mee…

In mijn geval heb ik gekozen voor het buiten koken en was het idee voor De Buitenkok geboren. Je bent of voelt je er al een of je wilt er graag een worden. In beide gevallen trekt het buitenleven je aan en wil je graag meer kwaliteit uit je tijd halen. En ik wil anderen daar graag bij helpen, via de buitenkok en via mijn betrokkenheid bij Park Bredelaar.

De combinatie van het maatschappelijke met het ondernemerschap geeft mij veel voldoening. Het is vaak keihard werken, maar de opbrengst is veel meer dan een loon. En daar word ik blij van.

Hopelijk tot ziens bij een van de workshops, cateringsopdrachten of in Park Bredelaar,

Antoin Buiting


 Stichting park Bredelaar

Naast ondernemer ben ik een van de drie beheerders van Pocketpark Bredelaar. Samen met Michiel van den Toorn en Dirk-Jan Smids hebben we via onze Stichting Park Bredelaar het beheer gekregen over Park Bredelaar. In het park verbouwen we vergeten en oer-Hollandse groenten en hebben we diverse fruitbomen. Het park is openbaar toegankelijk en tevens een werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking. We werken hierbij samen met Philadelphia. De vrijwilligers, medewerkers en cliënten werken zowel in het park en op het erf als in onze de of de geitenboerderij. In de keuken maken we dan houdbare producten zoals, jams, gelei, limonades en ingemaakte groenten en fruit. De producten zijn te koop via Rembert of via onze verkoopkar in het park.