Wie is de buitenkok?

Dat ben ik. Mijn naam is Antoin Buiting, ik ben een ondernemend baasje en vader van drie (stief)dochters en samenwonend met mijn vriendin in Elst (GLD) in de Betuwe. Naast dat ik al heel lang een groot fan van U2 ben (nee, ik schaam mij er niet voor), wandel ik graag. Sportief kan ik mezelf helaas niet noemen. Wel houd ik van lekker eten en genieten van de tijd.

Buitenkok BV heb ik pas begin 2015 opgericht. Na bijna 18 jaar actief te zijn geweest in de ruimtelijke ordening en ICT (waarvan 12 jaar als directeur en leidinggevende) vond ik het eind 2014 tijd om goed na te denken over de tweede helft van mijn carrière en nieuwe wegen te bewandelen. Daarnaast vond ik het leuk om eens iets regionaal actief te worden met een meer maatschappelijke insteek en het liefst ook meer buiten en minder in vergaderzalen 😉 wil zijn en meer in directe contact zou staan met mijn klanten en producten. De Betuwe is een prachtige omgeving, waar veel te genieten valt. Daarnaast blijf ik een ondernemer en graag (eigen) baas dus het was mij vrij snel duidelijk wat het moest worden.

Als kind heb ik vele kampvuurtjes gestookt bij de scouting. Ook kookte we vaak buiten op zowel gas als op houtvuur. Met name op houtvuur was natuurlijk spectaculair. De kampen waren helemaal geweldig. Dat waren mooie tijden. Je merkt het al; de weemoed druipt eraf. Ook ik ontkom niet aan mijn tweede pubertijd, dus laat ik maar direct toegeven dat de midlifecrisis ook een rol speelt in de keuzes die ik maak. Maar wat doe je er mee…

In mijn geval heb ik gekozen voor het buiten koken en was het idee voor Buitenkok.com geboren. Je bent of voelt je er al een of je wilt er graag een worden. In beide gevallen trekt het buitenleven je aan en wil je graag meer kwaliteit uit je tijd halen. En ik wil anderen daar graag bij helpen, via de buitenkok.

De Buitenkok is er voor iedereen die buiten wilt koken in de breedste zin van het woord. Of je nu een eenvoudige BBQ zoekt of een zo’n hippe kamado (BBQ-ei) buitenkok kan het leveren en kan het je leren. Ook verhuren we buitenkook-artikelen. Voor feestjes of partijen of voor professionele buitenkoks die net iets meer nodig hebben voor een klus. Ook  verzorgen we workshops en bedrijfsuitjes. Hierin brengen we de passie voor en het plezier in het buiten koken over….

Kijk gerust rond op de website en kom gerust nog eens terug.

Hopelijk tot ziens bij een van de workshops,
Antoin Buiting