Outdoor Cooking Workshops – met open inschrijving

Stel je hebt een Dutch Oven of een heksenketel, maar je weet eigenlijk niet zo goed wat je er allemaal mee kan? Of je ziet ze wel eens op Facebook of internet voorbij komen en dan denk je: He, ik wil ook wel zo’n pannetje. Maar hoe begin ik daar nu mee? Of het lijkt je gewoon leuk om een keertje lekker buiten te kokkerellen. Voor iedereen die graag buiten is, niet bang is voor een beetje rook, organiseren we open kookworkshops” Buitenkoken op houtvuur”. Open workshops zijn workshops waar je als individu of als koppeltje kan aansluiten bij andere deelnemers. Kleine groepjes zijn ook mogelijk (maximaal 6 personen).  Elke workshop heeft een eigen thema, bijvoorbeeld “Betuwe op zijn best” of “Vooruit met de geit”. In onze workshops koken we volledig op houtvuur, dus zonder gas of elektra.

In alle workshops gebruiken we Dutch Ovens. Dit zijn stoere gietijzeren pannen. Hoe krijg je er goede warmte in? Hoe verdeel je de warmte van boven en van onder? Wanneer hang je hem boven het vuur en waarom? Hoe onderhoud je een pan en hoe maak je hem schoon na het koken? We maken tijdens de workshop zowel hapjes als complete gerechten. Daarbij gebruiken we zoveel mogelijk (vergeten) groenten en vlees uit de Betuwe. Als het even kan dan halen we het vers van het land of van de boerderij. Hiermee stimuleren en steunen we de lokale productie en handel van groenten en vlees.

 

Data Open workshops 2018

Per 1 januari 2018 verzorgen wij workshops onder de naam van ons nieuwe bedrijf De Goesterij. Voor de data van onze open workshops verwijzen wij graag naar de reserveringspagina.

 


Outdoor Cooking Workshop: Wild zwijn, van vel tot op het bord

In het najaar en winter van 2016-2017 hebben we samen met Bert Buitenhuis verschillende wildworkshops verzorgd. Tijdens deze workshops stond een wild dier centraal, zoals een edelhert of een wild zwijn. Een groep bestond uit maximaal 25 personen, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is voor vragen.

We begonnen een workshop met het villen, slachten en uitbenen van een beest. Bert liet zien hoe dit moet en hoe je de mooiste stukken vlees overhoudt. Vervolgens gingen we aan de slag met de verschillende vleesdelen. Via verschillende buitenkooktechnieken bereidden we  de lekkerste gerechten. Alles buiten en alles op houtuur Ook gebruiken we Dutch Ovens en BBQ’s. De workshops in de winter van 2016-2017 waren allemaal volgeboekt.

op 17 december en op 21 januari verzorgen we opnieuw wild workshops, maar dan zelfstandig en onder de naam van ons nieuwe bedrijf De Goesterij. Meer informatie over de wildworkshop vind u op de website van de Goesterij. 

 Waar is het?

Onze open workshops verzorgen we op onze thuislocatie Buitenplaats De Grote Bredelaar in Elst tussen Arnhem en Nijmegen. Op het erf zijn een aantal mooie plekjes waar we zowel met goed als met slecht weer kunnen koken. Als het mooi weer is koken we in de oude pruimenboomgaard. Met slechter weer koken we in een de oude kapschuur dat is omgebouwd tot een buitenkookstudio.

Naast het erf van Buitenplaats De grote Bredelaar ligt Park Bredelaar. In dit park worden groenten en kruiden gekweekt die we ook zullen gaan gebruiken bij de workshops. Het park heeft als thema Landbouw en voedsel door de eeuwen heen. In het park worden daarnaast ook evenementen georganiseerd ter promotie van de duurzame voedselproductie en landbouw. Als partner van het park kunnen wij gebruik maken van de faciliteiten en kunnen we de groenten en het fruit oogsten en gebruiken voor de workshops. Tijdens de open workshops wandelen we vaak rondje door het park.