Outdoor Cooking Workshops – met open inschrijving

Stel je hebt een Dutch Oven of een heksenketel, maar je weet eigenlijk niet zo goed wat je er allemaal mee kan? Of je ziet ze wel eens op Facebook of internet voorbij komen en dan denk je: He, ik wil ook wel zo’n pannetje. Maar hoe begin ik daar nu mee? Of het lijkt je gewoon leuk om een keertje lekker buiten te kokkerellen. Voor iedereen die graag buiten is, niet bang is voor een beetje rook, organiseren we open kookworkshops” Buitenkoken op houtvuur”. Open workshops zijn workshops waar je als individu of als koppeltje kan aansluiten bij andere deelnemers. Kleine groepjes zijn ook mogelijk (maximaal 6 personen).  Elke workshop heeft een eigen thema, bijvoorbeeld “Betuwe op zijn best” of “Vooruit met de geit”. In onze workshops koken we volledig op houtvuur, dus zonder gas of elektra.

In alle workshops gebruiken we Dutch Ovens. Dit zijn stoere gietijzeren pannen. Hoe krijg je er goede warmte in? Hoe verdeel je de warmte van boven en van onder? Wanneer hang je hem boven het vuur en waarom? Hoe onderhoud je een pan en hoe maak je hem schoon na het koken? We maken tijdens de workshop zowel hapjes als complete gerechten. Daarbij gebruiken we zoveel mogelijk (vergeten) groenten en vlees uit de Betuwe. Als het even kan dan halen we het vers van het land of van de boerderij. Hiermee stimuleren en steunen we de lokale productie en handel van groenten en vlees.

 

Data Open workshops 2017

  • Zaterdag 4 maart 2017 | Buitenkoken met Wild (gegarandeerd en gereserveerd)
  • Zaterdag 11 maart 2017 | Buitenkoken met Wild Zwijn (VOL)
  • Zondag 26 maart 2017 | Buitenkoken met Wild (gegarandeerd en VOL)
  • Zaterdag 22 april 2017 | Geannuleerd vanwege deelname aan buitenkookwedstrijd
  • Zaterdag 20 mei 2017 |  Outdoor Cooking in Dutch Ovens (VOL)
  • Zaterdag 26 augustus 2017 | Outdoor Cooking in Dutch Ovens
  • Zaterdag 7 oktober 2017 | Outdoor Cooking in Dutch Ovens
  • Zaterdag 11 november | Buitenkoken met Wild, Bierproeverij en IJzersmeden

Vanaf heden verzorgen wij workshops onder de naam van ons nieuwe bedrijf De Goesterij. Zie hiervoor de reserveringspagina.

 


Outdoor Cooking Workshop: Wild zwijn, van vel tot op het bord

In het najaar en winter van 2016-2017 hebben we samen met Bert Buitenhuis – De Jagende kok wildworkshops verzorgd. Tijdens deze workshops stond een wild dier centraal, zoals een edelhert of een wild zwijn. Een groep bestond uit maximaal 25 personen, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is voor vragen.

We begonnen een workshop met het villen. slachten en uitbenen van een beest. Bert liet zien hoe dit moet en hoe je de mooiste stukken vlees overhoudt. Vervolgens gingen we aan de slag met de verschillende vleesdelen. Via verschillende buitenkooktechnieken bereidden we  de lekkerste gerechten. Alles buiten en alles op houtuur Ook gebruiken we Dutch Ovens en BBQ’s. De workshops in de winter van 2016-2017 waren allemaal volgeboekt.

In december en januari verzorgen we opnieuw wild workshops, maar dan zelfstandig en onder de naam van ons nieuwe bedrijf De Goesterij. Meer informatie over de wildworkshop vind u op de website van de Goesterij. 

 Waar is het?

Voor onze open workshops mogen we gebruik maken van het erf van boerderij De Bredelaar in Elst tussen Arnhem en Nijmegen. Op het erf zijn een aantal mooie plekjes waar we zowel met goed als met slecht weer kunnen koken. Als het mooi weer is koken we in de oude pruimenboomgaard. Met slechter weer koken we in een van de kapschuren. Op een boerderij is altijd wel ergens plek.

Naast het erf van boerderij De grote Bredelaar ligt Park Bredelaar. In dit park worden vanaf het voorjaar 2016 groenten en kruiden gekweekt die we ook zullen gaan gebruiken bij de workshops. Het park heeft als thema Landbouw en voedsel door de eeuwen heen. In het park worden daarnaast ook evenementen georganiseerd ter promotie van de duurzame voedselproductie en landbouw. Als partner van het park kunnen wij gebruik maken van de faciliteiten en kunnen we de groenten en het fruit oogsten en gebruiken voor de workshops. Tijdens de open workshops zal er een rondleiding verzorgd worden.

Lees meer over locatie de Bredelaar

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wil je mee doen? Dat kan! Afhankelijk van het type workshop zijn de kosten € 47,50  tot 85,00 p.p. (dit is inclusief diner en drankjes tijdens het koken).

Tijdens een open workshop laten we kleine groepen toe tot maximaal 6 personen. Wilt u met meer personen buitenkoken, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor een besloten workshop voor uw eigen gezelschap.

Deelnemers aan de workshop krijgen 10% korting op de aanschaf van een Dutch Oven of een ander product uit onze webwinkel.