06-55 12 13 89 (Antoin) of 06-23 25 23 95 (Jeroen) info@buitenkok.com

Op zoek naar een leuk uitje?

Lijkt het je leuk om met een gezelschap in een ontspannen sfeer samen te eten en wil je eens wat anders dan een standaard BBQ of een bezoekje aan een restaurant? Kies dan voor een workshop buitenkoken. Tijdens onze workshops ervaar je de mogelijkheden en vooral het genot van het buitenkoken. Van grillen tot stoven en van roken tot koken. Alle aspecten van het buiten- en houtvuurkoken komen voorbij. Buitenkoken op vuur is een echte belevenis.

Workshop “Houtvuur koken”

Tijdens deze workshop beleeft u alle mogelijkheden van het houtvuur koken. U maakt samen in ongeveer 4 uur tijd meerdere gerechten klaar en leert ondertussen de kneepjes van de buitenkok. Hoe krijg je de juiste warmte in de pannen? Wat is een eigenlijk een Dutch Oven en wat kun je er allemaal mee bereiden? Hoe houdt je het vuur goed warm? De beleving en het plezier in het buitenkoken een belangrijk element. Geniet van de tijd buiten en maak ondertussen een maaltijd klaar op een manier die u doet verassen. Alle producten komen uit de streek en we werken natuurlijk alleen met verse ingrediënten.

Workshop “Vooruit met de geit”

Deze workshop zit boordevol geit! Geiten van de Betuwe. We kennen allemaal geitenkaas, maar weet je ook dat geitenlam heerlijk smaakt? Je maakt tijdens deze kookworkshop kennis met de veelzijdigheid van de geit. Naast een proeverij van verschillende geitenzuivel producten maken we heerlijke gerechten met geitenvlees. Laat je verrassen en beleef de geit. Geitenwollen-sokken zijn niet verplicht ;-).

Workshop “Betuwe op z’n Best”

Een buitenkookworkshop vol smaak en beleving, want tijdens deze workshop maak je kennis met allerlei Betuwse recepten. Dat betekent dus lekker veel fruit, maar ook Betuwse Kip en Betuwse Cider.  We ontvangen je bij de vuurplaats met een knapperend houtvuur. We beginnen met een korte rondleiding door Park Bredelaar. Het park heeft als thema “Landbouw en eten door de eeuwen heen” en is ingericht met oude fruitbomen en akkers waarop vergeten groenten worden gekweekt. Als het kan, zullen we ter plekke nog de groenten en fruit oogsten voor de workshop. Vervolgens wandelen we terug naar de boerderij waar we gaan buiten koken. Op het achtererf of in de boomgaard bouwen we verschillende vuurplaatsen op. Op deze vuurplaatsen worden de verschillend gerechten klaargemaakt. We maken heerlijke fruitige amuses op een stoere vuurtafel, we koken verse seizoenssoep in een heksenketel aan een driepoot. En we stoven Elster Kip en bakken breekbrood in gietijzeren Dutch Ovens. We sluiten af met een heerlijke fruit dessert of een fruitcake gebakken in een Dutch Oven.

Staat er niet bij wat u zoekt?

Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.